Friday, May 6, 2011

NUKILAN BUAT ANDA

Hi everyone! Dah lama x update blogku hehe...rindu nak buat entry baru...sebelum ni aku busy macam-macam, final exam ku baru ja berlalu 30 April 2011 yang lalu dan selepas tu aku ada program Finishing school yang berlangsung dari 3 - 5 May 2011..hari ni ja aku ada masa nak buat entry baru hehe...

Entry kali ini aku nukilkan khas buat rakan-rakan coursemate and classmate ku. Dah 3 tahun kami semua study sama-sama dari July 2008 until today. Banyak dah kenangan manis dan pahit kami bersama. Dulu kami ada 2 group dan time part 4 kami di satukan menjadi 1 group, dulu kami ada 9 orang lelaki dan sekarang tinggal 7 sahaja, dan perempuan berkurang 3 orang. Now, kami semua seramai 33 orang sahaja. Biarpun ramai, kami dapat kenal each other dengan rapat. Ok, masa untuk bercerita dan memperkenalkan rakan-rakan coursemate ku hehehe.

orang pertama yang aku nak cerita (gambar di atas nie) bernama cornelia. Aku gelar dia si nenek. Aku pun x tau kenapa aku panggil dia nenek hehe. Jangan marah nenek. Dia nie seorang yang garang, kuat marah..balik-balik mengencang. Siapa x biasa kena marah2 pasti terasa haha macam si sadre kan sad haha..men2 ja..Gaya si nenek nie memang cam tu..kan nenek hehe. Sebenarnya dia seorang yang baik dan lembut.

next, gambar di atas nie si Carol..pandai berbahasa cina, english dan malay..ada lagikah carol?? Dia nie baik dan comel kan carol hehe..aku gelarnya auntie hehe aku pn x tau kenapa..kenapa ya carol? Aku selalu kacau dia time di class.."ko x mandi kah carol?" haha Itulah ayat yang selalu dia dengar dari aku hihi..sorry carol semua tu just kidding...

seterusnya, NurAriffah..gadis berbaju putih di atas nie hehe...nama di facebook nya ari pegy,kalau nak add, add lah hehe..baru-baru nie kami gelarnya lady gaga sbab fashion barunya macam lady gaga kan zul??hehe jangan marah ari, men2 ja..kami panggil dia Ari si poker face dan sentiasa blurr...dia nie biarpun nampak garang tapi baik hati dan lucu..tidak lupa juga selalu ketawa biarpun tak lucu lawak kami...

kali ini, nak citer pasal lelaki plak...yang tu heljony namanya. Satu-satunya kawan lelaki ku yang pendek dan macam budak2 hehe..men2 ja..Dia nie pandai dalam akaun..selalu menjadi guru kami pasal akaun. Mungkin dia di lahirkan menjadi seorang auditor, kata mdm betsy...ada lagi, are you lost, where's your mom hahaha..dia pun seorang yang baik dan suka menolong..thanks el

si comel di atas nie bernama emma sofia..bakal NC nie..hehe. Seorang yang pendiam dan pemalu(yakah???) sangat pandai..umurnya muda setahun dari kami. Saiznya offcourselah kecik hehe...Baik, peramah dan kadang-kadang lucu...selalu di gosipkan dengan zul. Biarpun marah tapi dia suka hahaha kan emma..kadang-kadang ak panggil dia si makcik...

yang nie plak Khairunisa Faten(betulkah aku eja)...dia nie pn baik dan sentiasa banyak idea bila grouping ngan dia..Dia paling suka bergambar sendiri..kalau tengok blognya, banyak tu gambarnya sendiri kan fatin hehe...x pa lah yg penting dia bahagia..

gadis bercermin mata hitam nie bernama Farrahin Diba...seorang yang pemalu dan x suka banyak cakap...tanya 1 dia akan jawab 1 kan farah hehe...dia pn seorang yang baik hati..kalau aku lihat rupanya ada iras2 ana raffali(yakah??) hehe gurau ja farah

hah..yang nie plak Hawa Ahmad..budak Tawau dan BF nya pn budak Tawau kan hehe...Dia nie budak yang pandai..every sem dekan..Dia pn baik dan cantik lagi kan shahari hehe...

yang senyum-senyum nie bernama Hazirah...budak KB..Dia pn seorang yang baik dan lucu...kalau bab2 berlakon, dia lah pemenangnya..pandai sangat berlakon kan kawan2...men guitar pn dia pandai...selalu bertrip macam yuna hahaha

gambar di atas nie ialah Imelda...Dia nie pn budak pandai dalam class...x payah baca buku pn dia tahu dah...sambil melukis dia dapat tangkap apa yang lecturer ajar di depan..hebat ohh..Baik hati dan seorang yang mesra...selalu ketawa biarpun x lucu

Nur Liyana...nama panggilan Ino..langsung x sama ngan nama realnya. Aku selalu ejek nya gemuk hahaha jangan maraj Ino...Dulu aku panggil dia Jabulani..sebab dia gendut hahaha...mudah2 pas nie kurus lah ko ya..haha Dia nie pn baik, pandai, peramah...yang paling penting dia nie kuat dan tegap haha

lelaki ke-2, nama sebenar:Mohd Fakhruddin..kami panggil dia Joko..sebab dia kata dia ada keturunan jawa. Facebooknya bernama joko juga. Dia nie pun seorang baik, rajin, dan ganas...aku selalu jadi mangsa bulinya huhu..memanglah aku selalu kacau dia..best bha usik dia..dia kan seorang yang emotional hehe kan jok???

muka gembira nie si Jojo namanya..real namenya Alyssa. Dia nie seorang baik, caring, dan sometimes macam garang hehe..best juga kenakan dia nie hehe...

gambar paling lawa nie si Liyana..seorang yang periang dan sentiasa bising haha..tapi kalau dia lapar pasti dia diam hehe...kalau bergosip ngan dia memang best..x da tapis2 nie bha haha

hah..yang nie plak Mayanti...gelarannya si Itik hehe sebab suaranya macam itik(gurau ja). Dia nie pn bakal NC..maklumlah budak pandai. Seorang yang baik, periang dan sentiasa ketawa..ada lagi paling kuat mengolok orang hahaha..berubah lah mayanti

yang muka pelik nie..Merelyn namanya. Budak Keningau x suka minum air watercooler...seorang yang baik, matang dan selalu marah2 hahaha. Dia nie pn pandai dan suka berlawak(ykh???). Paling penting dia pandai cakap tagalog dan bahasa ponda hahaha Habuuuttt

lelaki macho nie bernama Sashrieq...lelaki paling sasa dan ideal dalam class...kalau jadi model nie boleh pergi jauh nie..tapi sayang....dia nie lembut sikit kan shah????hehe achhhhggg..shah berubahlah...seorang yang baik dan good leadership...

yang pegang botol nie adalah Amimah. Selalu ja lambat pergi class..kalau dia awal memang pelik lah tu kan mima??? Dia nie seorang yang lucu, periang dan emosi sikit...aku pernah buat dia nangis..sorry mima

nie plak Nurain...ada kamera canggih..ain mana gambar hehehe...seorang yang baik, periang dan mesra...biarpun kami x sma class tapi kami tetap mesra...

yang muka x cukup tido nie, Zulhilmi..panggil zul je...dialah Bapa segala gosip dalam class hahaha..tanya ja dia, dia pasti tau apa yang berlaku...best juga kenakan dia nie kan kawan2 hihi. Seorang yang baik dan rajin..dia lah yang selalu hantar kami ke class dari part 1 smpai sekarang..thank you zul...

gambar pelik nie kepunyaan Nora..seorang yang baik, lucu dan spontan...selalu ja buat lawak spontan..dia nie memang luculah..Paling lucu time BBQ, dia nangis, ketawa dan buat lawak dalam sau masa..hebat kan..dia seorang ja mampu buat gitu...nora, mana zirafah????hehe

gambar yang macam rajin sangat tu Filza...kami gelarnya Datin dari part 1 sampai sekarang melekat nama Datin tu ngan dia..sorry filza. Tapi dia x kisah dipanggil datin malahan suka lagi..kan datin hehe semoga dia betul2 menjadi datin suatu hari nanti hehe

yang nie plak, Felicia J Sinagoh..seorang yang pandai dan ganas. Siapa x biasa dengan gayanya dan suaranya yang kuat pasti takut hahaha kan felicia..dia nie berkawan baik dengan ari pegy dan izyana...maktab hehe

yang nie plak Nur Afieza..panggilannya Jaja..paling obses dengan citer korea. Semua kawan2 nya abis di ajak melihat drama2 korea termasuk lelaki, terutamanya c zul dan shahari. Baik, peramah dan rajin..dialah yang selalu send mesej2 penting kepada rakan2 yang lain..thanks jaja

bertudung putih tu Sakinah namanya..dia nie pun baik, peramah dan suka ketawa...lucu suaranya ketika ketawa hehehe..banyak nama panggilannya, kino,kina kakak basmi,kaka pm kan kan kan kan

lelaki nie bernama Shahari...Baik hati, peramah dan kadang2 lucu. Selalu aku kenakan dia dengan si joko hehe..Dia x suka memukul..paling2 merajuk ja hehe kan shahari. Apa-apa pun thanks sebab tumpangkan aku ke mana sahaja

gambar pelik nie si ayam serama..eh, salah...Zarenny namanya. Boyfriend budak semenanjung nie hehe...rasanya dialah pompuan paling pendek dalam class(yakah???)...dia nie pun baik, peramah dan lucu..selalu bergosip ngan dia dan meluahkan perasaan ngan dia kan nini...shhhh jgn bgtau siapa2 ya rahsia kita hehe

gadis paling beauty dalam class kami nie lah dia...Nadhira namanya tapi dah berpunya huhu...haha gurau ja..seorang yang pendiam macam farah..tanya 1 jwb 1..tapi kalau di facebook keluar belangnya kan Ira hehe

mck sorang nie bernama Sofia Adela...baik, pandai dan garang hehe..kalau bergosip ngan dia pun best kan zul hihi..pandai english, ckp cina dan melayu..ada lagi??? best grouping ngan dia..sebab rajin hehe aku pn jadi rajin lah

gaya mamacm model nie Shakila namanya...baik, lucu dan peramah...x lucu pn dia ketawa kan kilut..nama panggilannya Kilut hehe...best bergurau dengan dia sebab dia x pandai marah...klau kita jumpa aku olok lagi ko ya hehe

merenung jauh nie Sadre, budak sandakan...baik, lucu dan panas baran...kalau main futsal pasti mengencang kan sad hehe...best juga kenakan dia nie..sad 4 bulan cuti nie aku akan menjadi sasa tunggu ya hahaha

finally, this is Izyana..panggilan nya Yan...cantik dan manis orangnya hehe...seorang baik, peramah dan periang...selalu ja blurr dan delayed..apa2 citer pasti dia paling lambat faham hehe


Semua dah aku citer tentang korang...apa2 pun thanks guys...gembira dan bersyukur berkenalan dengan kamu semua...BYE BYE semua..panjang umur jumpa lagi^_^

5 comments:

fateen said...

entry paling best!

Ayien said...

paling ok.....super like...

jok said...

yala tu..hoho

aydil fazni said...

thanks..jok jgn marah

fateen said...

jok... kau wat jua la..:)

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget