Tuesday, January 31, 2012

HAFIZ


Assalamualaikum(^_^)

Apa khabar semua..hopefully u all in the pink of health^^…Hafiz, sapa Hafiz??? Hafiz tu kawan aku tym diploma..sekarang dia proceed studynya di semenanjung…rindu plak ngan dia..ingat lagi dulu2 tym diploma, dia selalu kejutkan kami bangun solat subuh…panggil kami solat berjemaah..ajak kami ke pusat islam dengar ceramah & solat hajat..kadang2 ajak makan kat café..rindu ngan dia..aji aji aji (nama panggilannya Razian sebut).

Entry kali nie sebenarnya nak coret tentang Hafiz AF7 yg baru ja memenangi AJL 26 ahad lalu…namanya sama ngan kawanku hehe..Hafiz dengan lagu Awan Nano telah menjuarai lagu terbaik & vocal terbaik AJL 26…lagu tersebut hasil composer terkenal Datuk M. Nasir & Budi Hekayat…memang best lagu tersebut…ingat lagi tym diploma dulu, masa lagu tu masih baru & fresh, aku & kawan2 selalu nyanyi dalam bilik & toilet hehe…kalau tym mandi Joko lah yg selalu nyanyi Awan Nano…tym kami serentak mandi (bilik mandi lain2), Joko nyanyi Awan Nano, Zul plak nyanyi Maria Mariana..aku pun nyanyi lh juga..semua nyanyi kuat lagi tu entahlah sapa yg dengar…


Budi Hekayat, Hafiz & Datuk M. Nasir



BIODATA

Nama: Mohd Hafiz B Mohd Suip

Tarikh lahir: 27 February 1990

Tinggal: Kuching, Sarawak

Album: Masih Jelas(2009)

Singles: Masih jelas(2009), Noktah Cinta(2010), Awan Nano(2011), Watak(2012)



ACHIEVEMENT

2009 - Juara AF 7

2011 - AJL 25; vocal terbaik & tempat ke-3-Noktah cinta, Juara Sarawak Youth Icon & Sport Award, Anugerah Planet Muzik 2011; Lagu terbaik-Awan nano

2012 - AJL 26; vokal terbaik & lagu terbaik-Awan Nano



sumber: wikipedia, www.wassupz.com


No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget