Friday, January 27, 2012

1 DAY @ KUNDASANG

Hi everyone(^_^)…sungguh lama aku tak mencoret ke dalam blog ku ini..semenjak aku masuk degree akaun, tak da kesempatan aku nak berblog huhu..aku hanya sempat buat 1 entry saja hehe…

Sekarang cuti semester dah pun bermula…bulan march lagi akan ku sambung degree ku yakni semester 5..harap-harap result exam ku memberangsangkan..amin

Pada hari Isnin yang lalu bersamaan 23 January 2012, aku, Zul, Joko, Sarie & Azizul telah pergi ke Kundasang. Pada mulanya, kami nak bermalam di sana tapi semua resort & hotel telah full plak..geram. Tak dapat stay kat sana, kami pun tukar plan balik petang. Pada mulanya lagi, kami plan pergi ramai2..tapi Sadre x dpt join..apa ble buat. Untuk tidak menghampakan rancangan yang dah lama dirancang, kami pun pergi lah. Lima sekawan pun bergeraklah dari KK menuju ke tempat yang diimpikan selama ini (oleh Zul).

Kami bergerak seawal jam 7 menuju ke destinasi pertama kami iaitu Kinabalu Park. First tym Azizul ikut kami jalan2..maklumlah budak baru dalam group kami..juga mangsa buli kami hahahaha…kan BOBOI??? Selepas berpenat mendaki bukit utk melihat air terjun di Kinabalu Park, terutama Sarie yang sangat penat..kami pun melanjutkan perjalanan kami ke Poring Hotspring. Tujuan utama adalah tuk mandi air panas semulajadi..tapi malang sungguh nasib Azizul yang nak sangat mandi…kolam air panas di banjiri oleh orang..aku tengok air kolam pun dah jadi kuning masih juga diorang mandi..eeeeuuuuu gelinya…kami tak jadi mandi tapi kami pergi ke Canopy Walkway yang aku idam idamkan selama ini.

selepas melihat view..otw turun ke bawah..Sarie nampaknya bersemangat...



Azizul amat hampa...tempat mandi di penuhi manusia...



Canopy Walkway..bikin takut..scary+_+


After that, kami pergi lihat air terjun..niat mula2 just tgk2 je..akhirnya Azizul & Zul termakan pujukan rayu sang air terjun. Mereka pun mandi lah..best plak Nampak diorang mandi..rasa nak join juga huuhuhu…Selesai mandi, kami pun menuju ke New Zealand bak kata Azizul..Ladang Tenusu..Ladang Tenusu Mesilau…sempat juga kami tgk lembu2 tu di ambik susu..sebelum balik kami beli susu..susu segar tu hmmmm nyam nyam…ada perisa coklat juga…minum susu anda jadi sihat dan kuat (eh!! Cam lain ja lagu tu) hehe



air terjun yang sungguh sejuk huhuhu



batu selamat datang




nie lah lembu-lembu yang kami minum susunya nyamnyam.. delicious



Sarie, Zul, Aydil & Joko...Boboi ambik gambar eh silap;)



susu Zul mana??? Zul tak belikah???




kereta yang membawa kami ke Kundasang...


Selesai minum susu, kami pun pulang…bestnya hari tu..Azizul seakan akan berada di London, Switzerland, New Zealand..walhal masih di Malaysia hahaha…panjang umur & murah rezeki akan ke sana lagi..banyak lagi tempat2 menarik yang tak sempat kami kunjungi..Jumpa lagi kundasang BYEBYEBYE…dah 3 tahun lebih aku tak ke sana..gembira dapat ke sana lagi(^_^)


suatu hari nanti kami akan ke sana hehe



1 comment:

aku insan lemah said...

skema betul ayatmu dil.. try to improve ur bhsa.. mcm bdk maw spm ni.. hahaha.. btw, nice story.. nxt time bawa aku skali plak.. insyaALLAH.. HAHAHHAA ^_^

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget