Tuesday, July 12, 2011

RUMAHKU SYURGAKU

Hi semua...sungguh lama tak jenguk blog nie pa lagi post entry baru..al-maklumlah sibuk memanjang membantu my father meruncit hehe. A lot of thing i have learned yang sungguh bermakna buat diri nie yang semakin meningkat dewasa tuk menghadapi dunia yg semakin banyak pancaroba nie...this tym nak citer tentang rumahku..bak kata pepatah, "RUMAHKU SYURGAKU".

Baru2 nie kami sekeluarga telah berpindah ke rumah baru yg terletak di PUTERA JAYA KK..bukan PUTRAJAYA di KL tu hehe...nie merupakan kali yg ke-3 kami berpindah rumah..first rumah ku di KG BAKAU LIKAS..tempat ku membesar daari kecik sampai besar..sungguh banyak memori indah sewaktu berada di KG BAKAU huhu..then kami moved ke TELIPOK RIA yg berada di kawasan TUARAN bukan lagi KK huhu jauh sungguh dr bandar..3 tahun kami stay di sana..macam2 dah kenangan yg tertinggal huhu..yg paling aku rindu ialah HAIKAL...dr kecik ku bersamanya..


nie lah suasana rumahku di TELIPOK RIA



tulah HAIKAL yg aku dukung..comelkan cam org yg dukungnya haha



Now, tempat baru kami ialah TAMAN PUTERA JAYA. Rumah ku terletak di lorong 4 no.10..klau raya nanti datanglah ya..kedatangan kalian always di alu-alukan...
Pindah rumah memang memenatkan huhu...tym angkat segala baranglah yang paling sengsara..dah la tym angkat barang ari tu aku tak da tido malam gara2 tengok citer TRANSFORMER 3 ngan kawan2 di CP...apa lagi badan pun penat gila babilah,mata jadi panda haha...jom tengok gambar rumahku di bawah:


nie pintu ngan kipas...


yg nie plak sofa tempatku tido dulu tym di TELIPOK RIA hehe



nie plak tv yg dah lma siap guna entena dalam lagi hehe


segala yg diperlihatkan belum lagi official hehe...kami sekeluarga excluding adik pompuanku yg kini berada di Perak masih lagi mengemas dan menyusun segala barang...memang penat dan menyusahkan huhu..thats all 4 today...thanks cuz read my blog..bye2
^_^

2 comments:

aku insan lemah said...

wahhhh...dil, gambar apa kat atas diding dekat sofa 2?? btw, mana bunga2 aku?? hahaha..ksian kamu kn, insyaALLAH nnt klu aku balik aku tlong kms...^^

JoKo A. Javavi said...

deko bersama aydil..hurayyy..hahaha XD

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget