Thursday, June 23, 2011

GREEN LANTERN & LADDALAND

Hi minna ^_^

Entry kali nie nak borak tentang movie plak hehe…even aku dah tengok beberapa hari yang lepas tapi rasanya belum terlambat lagi aku nak citer kat blogku hehe. Baru2 nie aku dah tengok 2 movie yang latest dan sangat diminati ramai iaitu GREEN LANTERN & LADDALAND.

GREEN LANTERN merupakan adaptasi movie dari Marvel Komik. Sapa yang minat tengok citer cartoon orang putih mesti tau tentang citer nie. Nama hero dalam citer nie sama ngan nama kawanku si Hel…heroinnya pun sama juga, namanya Carol..tym tengok movie nie di panggung balik2 teringat diorang hehe tapi perangai diorang x sama dalam citer nie lebih2 lagi si Hel hehe. Carol dalam citer nie lebih cantik dari kawanku si Carol haha:P

GREEN LANTERN merupakan satu badan kuasa seperti polis atau askar yang bertanggungjawab menjaga keamanan alam semesta. Alam semsta dalam citer nie telah dibahagikan mengikut sector..tiap sector ada GREEN LANTERN masing2. Citer nie memang best dan mempunyai unsur komedi sikit. CGI nya pun boleh tahan dan paling awesome ialah suit heronya…memang smart dan menawan. Kalau tengok 3D pasti teruja. Apa2 pun enjoy jugalah tengok citer nie even just 3 of us; Zul dan Afif.


tu lah Hel, hero citer GREEN LANTERN..mcm HITRIK ROsHAN plak aku nmpk haha


LADDALAND is a horror movie. Pada hari Isnin plak sehari after tengok citer GREEN LANTERN aku p tengok citer LADDALAND. Citer nie mmg suspend dan seram..tekanan aku tengok, balik2 tutup mata guna tangan hehe. Actually, I don’t like citer seram nie tapi kawan lain nak sangat tengok..layan bha. Ini merupakan citer seram yang 4 aku tengok d panggung; JANGAN TEGUR, COMING SOON & HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH. 5 orang kami tengok citer nie; Zul, Sarie, Hafiz & Erry.

Tak sangka plak Hafiz yang alim pun terkejut gila babi tym tengok citer nie haha…Sarie plak terkejut gara2 Zul terkejut haha. Erry lah yang paling relaks aku tengok..macam x da prasan ja bha tengok citer nie hehe(gurau ja Erry).


nie plak heros dalam citer LADDALAND..anak pompuan family nie memang lawa..suka aku tengok hehe


Pergilah tengok citer nie klau ada masa free..pasti anda puas hati.

2 comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget