Wednesday, March 30, 2011

BADI NO. 2

Semalam bersamaan 29 March 2011 telah berlangsung Majlis Perasmian Penutup Sukan Pelajar Antara Kursus (SUPERMITS) di padang UiTM Sabah. Majlis bermula pada jam 2.30pm. Seperti biasa, majlis penutupan SUPERMITS akan diadakan pertandingan kawad kaki antara kursus. Sebanyak 14 kontinjen yang menyertai pertandingan kawad kaki termasuk staff UiTM. Pertandingan kawad kaki yang diadakan sangat berbeza kerana setiap kontinjen akan membuat kawad farmasi masing-masing. Kali ini, pasukan Diploma In Accountancy yang diterajui oleh pelajar semester 6 iaitu aku dan rakan-rakan dan pelajar semester 1 yang berkawad telah mendapat tempat ke-2. Tiba-tiba teringat zaman kami semasa semester 1. Kami juga telah mendapat tempat ke-2. Sebelum kami, senior kami pun telah mendapat tempat ke-2 juga. Nampaknya kami generasi tempat ke-2 ja nie. Bilalah dapat naik ke tempat pertama.

Banyak persiapan yang kami lakukan sebelum bermulanya pertandingan kawad. Adik-adik kami telah bermula berlatih pada bulan February lagi hingga semalam. Sungguh banyak usaha mereka. Tak sia-sia latihan mereka selama ini. Pada malam 28 March 2011, kami pelajar semester 6 telah bertungkus-lumus menyiapkan segala accessories untuk digunakan semasa pertandingan. Antaranya ialah membuat kalkulator, bendera, crown dan banyak lagi. Segala penat lelah kami semua tidak sia-sia. Okeylah, banyak dah aku merepek nie...di bawah macam biasa ada gambar kenangan yang sempat di ambil....

inilah barisan kawad farmasi DIA...mereka semua nie part 1




hah..ini lah kalkulator dan king of number kami...lawa kan...



baju merah tu c ella dan c sofia....belakang merak tu part 1 DIA



mereka berdua nie pemegang sepanduk...penat kami buat sepanduk tu....



mereka nie pu kalkulator juga...tapi terpisah....beauty kan...



suasana sebelum pertandingan kawad bermula....



rakan-rakan part 6 ku...



gambar yang ini ialah Diploma Pengurusan Pelancongan...mereka mendapat tempat ke-3



para penyokong...



DIA semasa kawad farmasi....



suasana ketika pengarah berucap



inilah baju baru kami....KING OF NUMBERS



hazirah dan emma...minta puji



mereka minta puji lagi....gambar nie di ambil time pengarah berucap...iskh3



sebelum berkawad...nie lah bendera kami...THE ACCOUNTANCY CLUB (TAC)



abang-abang part 6



pelajar semester 1 DIA...TAHNIAH!!!


Apa-apa pun...tahniah kepada semua yang terlibat secara langsung mahupun tidak langsung. Tahniah kepada MOHD SASHRIEQ classmateku kerana idea farmasinya sungguh cantik. TAHINIAH SEMUA!!!!!

Sunday, March 27, 2011

A NIGHT TO REMEMBER

Hi everybody! Last night was our dinner for the TAC club (The Accountancy Club). So, today I want to tell about our dinner..hehe Our dinner was called THE BOULEVARD OF GLORY..A NIGHT TO REMEMBER. Awesome kan..bijak juga junior semester 3 kami bagi nama. Bukan itu sahaja, ada lagi trademark untuk student account iaitu WE ARE THE KING OF NUMBERS…sejauh manakah kehebatan kami menguasai number? Sebenarnya, account not only about numbers but also about language. Numbers and language is an account. So, I think we are the king of numbers may be true. The theme of our dinner last night was masquerade. Macam-macam topeng muka yang di pakai oleh students diploma of accountancy. Ada yang berbulu, ada yang bertanduk..warna pun macam-macam, ada hitam, putih, dan lain-lain. Di bawah ada beberapa gambar yang saya ambil...tengok jgn x tengok...


ini gambar selingan....sebelum pegi dinner sempat aku ambik gambar ngan arnab c justin...comelkan kami hahaha


2 orang nie dari kiri c nenek dan c mami...my classmate...gambar nie di ambik tym raptai...


semasa raptai untuk performance kami....penyanyi nya bukan yang pegang microphone..dia belum datang time nie....


ini lah ballroom tempat kami dinner....di 1 borneo


dari kiri c hazirah, yang ambik gambar tu c emma dan yang di gambar tu c liyana...


gambar yang paling saya suka malam tu...c datin yang gelojoh nak makan tu...di tengah tu c sakinah..kuat makan juga...yang paling kiri tu c yan....lihat mukanya...hahaha


sekarang masa untuk melihat topeng....ini topeng pertama..c carol punya


yang nie pun sama


yang nie c ari peggy punya...pink colour tu....


c emma punya nie...warna kelabu..cantikkan...


merah menyala nie milik c liyana...


yang ada bulu merak nie c yan punya...beauty kan...


yang panjang sungguh nie kepunyaan c sakinah...x sangka sakinah minat yang besar...time dia pakai..nda nampak bha mukanya hahaha


kalau tak silap...ini c shakila punya...pink colour juga


classmateku yang ambil gambar nie..c shah namanya...kabur lagi tu..huhu
topeng tu c ella punya..lawa nie bha


warna hitam nie kawanku punya...c zul


aha..ini pun cantik...belongs to nora


topeng buruk nie lah milik ku hehehe


suasana di luar ballroom sebelum pulang...semuanya nak bergambar termasuk saya...


c datin dan c heljony...dua-dua pendek hahaha


semua perempuan hahaha


ini lah zul...artis kami pada malam tu...dia lah yang menyanyi...2 lagu tu...tahniah zul...


yang nie gambar terakhir..c jaja dan c ella....bergaya ja banyak hahaha


Apa-apa pun...dinner kami tetap best biarpun tidak sesempurna yang di harapkan..tahniah buat semua yang menjayakan dinner kali ini dan tahniah kepada semua pelajar-pelajar yang cemerlang...akhir kata, ribuan terima kasih saya ucapkan kerana menghargai kami pelajar semester 6 dengan memberi hadiah dan tayangan video yang simple tapi nostalgic...THANK U SO MUCH

Monday, March 7, 2011

Just 4 Fun

1. Do you believe in love at first sight?
offcourse...tapi org buta mcm mn???????

2. Where is the place that you want to go the most?
Arab Saudi, Eropah, Korea dan kalau boleh satu dunia aku nak pegi..hihihi

3. If you can have 1 dream to come true, what would it be?
jadi jutawan...x pyh kerja hahaha

4. Do you believe in seeing a rainbow after the rain?
no...(kemari hujan, x da rainbow pn)

5. If you win $1 million, what would you do?
apa lagi...beli macam2 lah...selebihnya invest (boleh dpt untung)

6. If you meet someone that you love, would you confess to him/her?
no...saya kan pemalu hahaha

7. Who are the top five people in the world you would wish to meet?
ntah aku pn x tau...aku rasa bekas presiden amerika(bush)..nak terajang di mukanya baru padan muka hahaha

8. Which type of cars I love the most?
kereta sport yg boleh buka bumbungnya(apa2 brand je..hihihi)

9. What do you think is the most important thing in your life?
1. jantungku(bukan meniru...hihi)
2.keluargaku
3.kawan2 dan kenalan2 ku

10. Are you a shopaholic or not?
saya paling benci shopping....

11. What kind of electronic device/gadget you own that you like most?
my laptop and my phone...tanpa dua brg nie...boring lah kehidupan ku

12. Are you in love?
ntah...mcm mn prasaan in love??????

13. If given a chance, do you want to see your future?
x nak...biarlah rahsia

Saturday, March 5, 2011

Hari ini dalam sejarah

Hi, everyone...sorry fiq, my post title today same as your blog's name..hihihi. Entry kali ini nak citer tentang hari ini. Hari ini sungguh penat, macam2 perkara aku lakukan (macam lah banyak sangat). Ini lah perkara yang aku lalukan hari ini;

1-menyertai pertandingan sukaneka sempena karnival kolej
2-menolong kelab badan peers kaunseling
3-berjalan-jalan ke gaya street, tanjung aru, tasik di stadium likas dan tanjung lipat


bersukaneka..semakin jauh semakin sayang




booth badan peers kauseling...orang nie nak check status stressnya




ini plak gambar di Gaya street...baca ye




aku & zul di Tanjung Aru




gambar pokok....di tasik




kempunan nak main layang2...angin dah x da huhuhu




Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget