Saturday, February 26, 2011

First Time

Apa khabar semua? Bertemu kita lagi^_^ Entry kali ini nak bercerita tentang lawatan ke DESA CARGILL. Mesti anda tertanya-tanya apa tu kan kan kan kan kan kan????? DESA CARGILL ini ialah sebuah company yang sangat terkenal dan mempunyai banyak cawangan di seluruh dunia dan HQ company ini beroperasi di US. (Kalau tak percaya boleh search di internet) DESA CARGILL terletak di Kolombong. Senang ja nak jumpa company ini sebab terletak di tepi jalan ja. Kalau tak silap seramai 35 orang kami termasuk pensyarah telah ke kilang DESA CARGILL di Kolombong.

Lawatan kami bermula pada jam 10 am (Lambat sampai gara-gara tunggu seseorang). Ini lah pertama kali dalam hidup saya memasuki kilang memproses makanan ternakan. Kami telah melawat ke warehouse, bahagian pengasingan raw materials, tempat penyimpanan drugs, dan mixing process. Banyak pelajaran yang kami dapat melalui lawatan ini. Antaranya, baja makanan ternakan ini 50% contain of corn, 30% contain of lupa lah.....hehehe. Selain itu, dapat juga kami mengetahui marketing strategy dan method to record of their inventory. Best juga melawat kilang ni hehe...harap-harap ada lagi kesempatan untuk melawat ke tempat-tempat yang tak pernah pergi. Di bawah ada beberapa gambar yang sempat di ambil (dalam kilang tak da sebab di larang)....enjoy:


CENDERAHATI UNTUK DESA CARGILL


PINTU DEPAN KILANG(SEMPAT AMBIL GAMBAR SEBELUM PULANG)


MACAM ENGINEER

TIME PENYAMPAIAN CENDERAHATI


TIME MENDENGAR TENTANG CARGILL


PENCERAMAH(LUPA DAH NAMANYA)


MACAAM PEKERJA KILANG

No comments:

Post a Comment

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget