Tuesday, January 31, 2012

HAFIZ


Assalamualaikum(^_^)

Apa khabar semua..hopefully u all in the pink of health^^…Hafiz, sapa Hafiz??? Hafiz tu kawan aku tym diploma..sekarang dia proceed studynya di semenanjung…rindu plak ngan dia..ingat lagi dulu2 tym diploma, dia selalu kejutkan kami bangun solat subuh…panggil kami solat berjemaah..ajak kami ke pusat islam dengar ceramah & solat hajat..kadang2 ajak makan kat café..rindu ngan dia..aji aji aji (nama panggilannya Razian sebut).

Entry kali nie sebenarnya nak coret tentang Hafiz AF7 yg baru ja memenangi AJL 26 ahad lalu…namanya sama ngan kawanku hehe..Hafiz dengan lagu Awan Nano telah menjuarai lagu terbaik & vocal terbaik AJL 26…lagu tersebut hasil composer terkenal Datuk M. Nasir & Budi Hekayat…memang best lagu tersebut…ingat lagi tym diploma dulu, masa lagu tu masih baru & fresh, aku & kawan2 selalu nyanyi dalam bilik & toilet hehe…kalau tym mandi Joko lah yg selalu nyanyi Awan Nano…tym kami serentak mandi (bilik mandi lain2), Joko nyanyi Awan Nano, Zul plak nyanyi Maria Mariana..aku pun nyanyi lh juga..semua nyanyi kuat lagi tu entahlah sapa yg dengar…


Budi Hekayat, Hafiz & Datuk M. Nasir



BIODATA

Nama: Mohd Hafiz B Mohd Suip

Tarikh lahir: 27 February 1990

Tinggal: Kuching, Sarawak

Album: Masih Jelas(2009)

Singles: Masih jelas(2009), Noktah Cinta(2010), Awan Nano(2011), Watak(2012)



ACHIEVEMENT

2009 - Juara AF 7

2011 - AJL 25; vocal terbaik & tempat ke-3-Noktah cinta, Juara Sarawak Youth Icon & Sport Award, Anugerah Planet Muzik 2011; Lagu terbaik-Awan nano

2012 - AJL 26; vokal terbaik & lagu terbaik-Awan Nano



sumber: wikipedia, www.wassupz.com


Sunday, January 29, 2012

AJL 26


ASSALAMUALAIKUM SEMUA(^_^)..hari nie 29 January 2012..hmmm..apa yg istimewa hari nie??? Hari nie merupakan hari yg aku tunggu2 iaitu ANUGERAH JUARA LAGU KE-26 (AJL)..malam nie jam 9 malam di tv3..jangan lupa saksikan ya..




Aku juga merupakan salah sorg fan AJL hehe..so, entry kali nie nak citer sikit tentng AJL..^^ AJL mula diperkenalkan pada tahun 1986 oleh tv3..hari nie AJL telah pun berusia 26 tahun tua 4 tahun dari aku. Juara lagu yg pertama ialah Frencesca Peter dengan lagu Sekadar Di Pinggiran..memang mantap lagu nie..1987 dimenangi oleh Zaiton Sameon, Menaruh Harapan..lagu nie pun aku selalu layan juga..then Ramlah Ram, Kau Kunci Cintaku Dalam Hatimu..aku suka chorusnya..’sukarnya utk ku berpisah dgnmu…’. 89 milik Search, Isabella..90 plak Aishah, Janji Manismu..lagu favourate classmateku c Z.

Malam nie merupakan AJL 26 dengan temanya AIR akan berlangsung di Stadium Bukit Jalil. Antara lagu2 yg layak ke final adalah Kalau Berpacaran, Sungai Lui, Karma, Kisah Hati, Kekanda Adinda & lain2. Lagu favourate ku ialah Kisah Hati nyanyian Alyah hehe…AJL malam nie juga akan menampilkan bekas juara iaitu Ana Raffali, Jaclyn Victor & Aizat..mampukah mereka menjadi juara buat kali ke 2..kita tunggu..

Hafiz, Faizal Tahir , Ning Baizura, Monolque, Alyah & Yuna merupakan bekas finalis AJL sebelum nie..Yuna akan pertandingkan 2 buah lagu iaitu Penakut & Gadis Semasa…kemunculan artis muda baru iaitu Najwa Latif dengan lagu Cinta Muka Buku..memang best AJL kali nie..tak sabar nak tengok..jom tengok ramai2…

Di bawah merupakan gambar2 finalis AJL 26 bertemakan air…









sumber : myMetro.com & www.gua.com.my

Saturday, January 28, 2012

Hobi Kami

Salam 1 Malaysia semua(^_^)..ni hao? Harap semua dalam keadaan sihat walafiat..amin. kali nie tiba2 nak buat entry tentang badminton. Badminton menurut kamus ialah satu permainan yang menggunakan shuttlecock/bulu ayam. If ‘badminton’ di pisahkan..’bad’ ‘mint’ ‘ton’…’bad’ membawa maksud perlakuan jahat, ‘mint’ plak pudina sejenis daun dan ‘ton’ ialah unit pemberat (saja nak pisahkan ayat hehe)..so, bila disatukan jadilah jahat pudina unit pemberat..pusing2 jadilah daun pudina yg jahat dan berat hehe(saja buang masa)…


nie lah Taufik Hidayat..tym menang pingat emas olimpik 2004 menewaskan Lin Dan (picture adopted from 2.bp.blogspot.com)


Berbalik ke tajuk utama..player badminton yg paling aku minat ialah Taufik Hidayat, single’s player for Indonesia..dari kecik aku selalu melihat aksinya bermain badminton..beliau merupakan pemenang pingat emas olimpik pada tahun 2004..sempat juga aku tgk final game nie antara Lin Dan dan Taufik…baru2 nie beliau telah ditewaskan oleh pemain yg turut aku sanjungi Datuk Lee Chong Wee dalam Malaysia Open..mmg best tgk diorg beradu…

Kali nie aku tak nak bercoret panjang tentang Taufik or datuk Lee..tapi nak berkongsi sedikit tentang aku dan kawan2 bermain badminton hehe..lain kalilah ya aku coretkan tentang my favourate player Datuk Lee & Taufik…

Start ja bergelar degree student, sukan aku pun beralih hehe..sebelum nie asyik bermain futsal ja.now tambah 1 lagi..badminton..tym main terasa macam Taufik plak hoho..Geng2 yang join main badminton ialah Aydil, Sadre, Azizul, Joko, Zul, Erry, Sarie & El…best main dengan diorg…paling terer main Azizul..maklumlah selalu main..Sadre pun hebat jugak..Sarie pun ble tahan selalu main ngan abgnya…Aydil, Joko, Zul, El & Ery besa2 je..jarang main…huhu Kami selalu main di Yayasan Sabah tapi kalau full kami main di Stadium Likas…


~shuttlecock~



Azizul & Erry VS Zul & Sarie



lagi sekali...Azizul kalah hahaha




di Yayasan Sabah...Joko sedang berjogging...



Aydil, Azizul & Zul @ Yayasan Sabah


Sekian Wasalam..have a nice day(^_^) Majulah sukan utk Negara..GO MALAYSIA!!!

Friday, January 27, 2012

1 DAY @ KUNDASANG

Hi everyone(^_^)…sungguh lama aku tak mencoret ke dalam blog ku ini..semenjak aku masuk degree akaun, tak da kesempatan aku nak berblog huhu..aku hanya sempat buat 1 entry saja hehe…

Sekarang cuti semester dah pun bermula…bulan march lagi akan ku sambung degree ku yakni semester 5..harap-harap result exam ku memberangsangkan..amin

Pada hari Isnin yang lalu bersamaan 23 January 2012, aku, Zul, Joko, Sarie & Azizul telah pergi ke Kundasang. Pada mulanya, kami nak bermalam di sana tapi semua resort & hotel telah full plak..geram. Tak dapat stay kat sana, kami pun tukar plan balik petang. Pada mulanya lagi, kami plan pergi ramai2..tapi Sadre x dpt join..apa ble buat. Untuk tidak menghampakan rancangan yang dah lama dirancang, kami pun pergi lah. Lima sekawan pun bergeraklah dari KK menuju ke tempat yang diimpikan selama ini (oleh Zul).

Kami bergerak seawal jam 7 menuju ke destinasi pertama kami iaitu Kinabalu Park. First tym Azizul ikut kami jalan2..maklumlah budak baru dalam group kami..juga mangsa buli kami hahahaha…kan BOBOI??? Selepas berpenat mendaki bukit utk melihat air terjun di Kinabalu Park, terutama Sarie yang sangat penat..kami pun melanjutkan perjalanan kami ke Poring Hotspring. Tujuan utama adalah tuk mandi air panas semulajadi..tapi malang sungguh nasib Azizul yang nak sangat mandi…kolam air panas di banjiri oleh orang..aku tengok air kolam pun dah jadi kuning masih juga diorang mandi..eeeeuuuuu gelinya…kami tak jadi mandi tapi kami pergi ke Canopy Walkway yang aku idam idamkan selama ini.

selepas melihat view..otw turun ke bawah..Sarie nampaknya bersemangat...



Azizul amat hampa...tempat mandi di penuhi manusia...



Canopy Walkway..bikin takut..scary+_+


After that, kami pergi lihat air terjun..niat mula2 just tgk2 je..akhirnya Azizul & Zul termakan pujukan rayu sang air terjun. Mereka pun mandi lah..best plak Nampak diorang mandi..rasa nak join juga huuhuhu…Selesai mandi, kami pun menuju ke New Zealand bak kata Azizul..Ladang Tenusu..Ladang Tenusu Mesilau…sempat juga kami tgk lembu2 tu di ambik susu..sebelum balik kami beli susu..susu segar tu hmmmm nyam nyam…ada perisa coklat juga…minum susu anda jadi sihat dan kuat (eh!! Cam lain ja lagu tu) hehe



air terjun yang sungguh sejuk huhuhu



batu selamat datang




nie lah lembu-lembu yang kami minum susunya nyamnyam.. delicious



Sarie, Zul, Aydil & Joko...Boboi ambik gambar eh silap;)



susu Zul mana??? Zul tak belikah???




kereta yang membawa kami ke Kundasang...


Selesai minum susu, kami pun pulang…bestnya hari tu..Azizul seakan akan berada di London, Switzerland, New Zealand..walhal masih di Malaysia hahaha…panjang umur & murah rezeki akan ke sana lagi..banyak lagi tempat2 menarik yang tak sempat kami kunjungi..Jumpa lagi kundasang BYEBYEBYE…dah 3 tahun lebih aku tak ke sana..gembira dapat ke sana lagi(^_^)


suatu hari nanti kami akan ke sana hehe



Wednesday, January 11, 2012

(^_^)

will be back soon...
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget