Thursday, July 28, 2011

SAMA TAPI TAK SERUPA

As Salam semua..harap kalian always sihat walafiat. Tak lama lagi bulan Ramadhan akan menjelma...semoga kita dapat ditemukannya AMIN. Sementara itu, pasukan Malaysia akan menentang Singapura pada malam nie..semoga Malaysia mampu tewaskan Singa yang telah merobek harimau pada match yang pertama di Singapura tempoh hari..AMIN.

Oklah..berbalik kepada tajuk entryku kali nie hehe...sama tapi tak serupa. Apa ya??? Sebenarnya semenjak dua menjak nie aku tercari-cari idea..nak post apa ya tuk blog ku. Finally aku dah ada idea hehe...selepas melihat gambar2 kenangan yang telah ku simpan dalam laptopku, tercetuslah coretan kali nie haha...semua yang aku coret di sini hanya sekadar gurauan. Harap, muka2 yang terlibat tidak terasa dan marah dengan aku ya..sorry 100000000000000 kali huhuu...semoga di halalkan apa yang aku post...



sama kan gaya diorang...nama pun sama 2 2 nenek haha



nie plak 2 2 itik hahaha...



haha muka x serupa tapi gaya mereka sama..acchhhhggg




nie lagi x serupa..tapi klau yg pegang gitar tu nyanyi ala2 ning baizuralah suara dengungnya..mklumlah artis labuan hahaha



nie lagi x serupa tapi sama hahaha....moto moto..klau sarie tegakkn badan pasti sama dan serupa




aku gelarnya tiang...macam sama ja 2 2 tu kan???hahahaha



sebelah kiri tu digelar jongang...giginya pun cam arnab...tapi comel lagi arnab lah hehe



ayam serama..yang satu versi orang yang satu lagi versi binatang hahaha



nie plak woody woodpecker ngan zulaika...2 2 x pandai berhenti ketawa hahaha



jabulani..yang satu bola..yg satu lagi si Ino@jabulani hahaha



nie last gambar..paling hebat....muka serius tu si Arifah, kami gelarnya lady gaga..cuba perhatikan betul2..langsung x sama dan x serupa hahaha

Monday, July 18, 2011

AKU BENCI

Tiap insan pasti ada something yang disuka dan dibenci kan..kalau semua pun disuka itu manusia takda perasaan kali and kalau semua dibenci itu orang gila kali..thats why lah manusia yang normal ada kedua-dua nya sekali; suka dan benci. Kali nie aku nak coret tentang 1 perkara yang paling aku tak suka plus benci.Perkara itu adalah gunting rambut. Memang activity nie lah yang the most aku tak suka..benci dan rimas nak pegi adjust rambut yang selekeh. Dah lah panjang aku tak suka..gunting lagilah aku tak suka. Kenapa ya??? Biar aku jawab sendiri hehe..

Pertama, pa yang dihajatkan before gunting rambut tak kesampaian..tak pernah apa yang aku bayangkan terjadi..lain diminta, lain jadinya..aku nak cam rambut shah rukh khan tak dapat huhu…dah lah muka ku nie bida, lepas gunting rambut tambah bida bha huhu

Kedua, lepas gunting rambut acap kali lah cermin menjadi teman hehe…asal Nampak cermin, terus berdiri depan melihat rambut “baru” sambil bermonoloq, “bida juga orang tu gunting”. Bila bida, tukang gunting bha disalahkan..walhal tym abis gunting tak mengomen terus face to face…

Ketiga, nielah yang paling tak disuka..diejek kawan lah huhu…bila lihat rambut baru kecoh terus. Apa lagi kalau ada sumpak…diolok ja lah jawabnya…

Hmmm..tapi sebenarnya..rambut pendek lagi best dari rambut panjang(tuk lelaki ja). Rambut pendek rasa selesa..sejuk, tak yah nak sentuh2 rambut, tak yah nak susah2 shampoo…yang paling best ramai pompuan suka lelaki rambut pendek hehe…



nielah rambutku yang panjang dan merimaskan...


nie lah rambutku sebelum potong hehe



nie pun sama...eksen ja nie..bukan pandai men tu alat music pun hehe



tadaaaaaaaaa....my new hair..bida kan hehe



Tuesday, July 12, 2011

RUMAHKU SYURGAKU

Hi semua...sungguh lama tak jenguk blog nie pa lagi post entry baru..al-maklumlah sibuk memanjang membantu my father meruncit hehe. A lot of thing i have learned yang sungguh bermakna buat diri nie yang semakin meningkat dewasa tuk menghadapi dunia yg semakin banyak pancaroba nie...this tym nak citer tentang rumahku..bak kata pepatah, "RUMAHKU SYURGAKU".

Baru2 nie kami sekeluarga telah berpindah ke rumah baru yg terletak di PUTERA JAYA KK..bukan PUTRAJAYA di KL tu hehe...nie merupakan kali yg ke-3 kami berpindah rumah..first rumah ku di KG BAKAU LIKAS..tempat ku membesar daari kecik sampai besar..sungguh banyak memori indah sewaktu berada di KG BAKAU huhu..then kami moved ke TELIPOK RIA yg berada di kawasan TUARAN bukan lagi KK huhu jauh sungguh dr bandar..3 tahun kami stay di sana..macam2 dah kenangan yg tertinggal huhu..yg paling aku rindu ialah HAIKAL...dr kecik ku bersamanya..


nie lah suasana rumahku di TELIPOK RIA



tulah HAIKAL yg aku dukung..comelkan cam org yg dukungnya haha



Now, tempat baru kami ialah TAMAN PUTERA JAYA. Rumah ku terletak di lorong 4 no.10..klau raya nanti datanglah ya..kedatangan kalian always di alu-alukan...
Pindah rumah memang memenatkan huhu...tym angkat segala baranglah yang paling sengsara..dah la tym angkat barang ari tu aku tak da tido malam gara2 tengok citer TRANSFORMER 3 ngan kawan2 di CP...apa lagi badan pun penat gila babilah,mata jadi panda haha...jom tengok gambar rumahku di bawah:


nie pintu ngan kipas...


yg nie plak sofa tempatku tido dulu tym di TELIPOK RIA hehe



nie plak tv yg dah lma siap guna entena dalam lagi hehe


segala yg diperlihatkan belum lagi official hehe...kami sekeluarga excluding adik pompuanku yg kini berada di Perak masih lagi mengemas dan menyusun segala barang...memang penat dan menyusahkan huhu..thats all 4 today...thanks cuz read my blog..bye2
^_^

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget