Friday, May 27, 2011

SYUKRAN

Hi semua!^_^

Finally, after 3 years study at UiTM Sabah since July 2008, I finished my diploma. Syukur tak terhingga aku panjatkan kepada ALLAH SWT yang telah memberikan nikmat yang sangat banyak dan selawat ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW. Tanpa pertolongan daripada ALLAH SWT, tak mungkin aku berjaya menamatkan diploma pada masa yang ditetapkan. Terima kasih juga kepada keluarga yang banyak menolong..mama, bapa, pakcik..thanks..adik2 juga.

Terima kasih juga kepada kawan2 yang banyak membantu..tanpa bantuan anda siapalah saya. Thanks a lot buat Zul, Sadre dan Shahari yang banyak membantu sepanjang 3 tahun kita bersama..terima kasih kerana meminjamkan kereta anda. Aku masih ingat lagi time pertama kali aku pinjam kereta Zul, aku pinjam sebab nak beli charger laptop pastu kami pegi jamming x bawa tuan punya kereta lagi hehe…Masih segar lagi diingatanku time kita jalan2 pegi tanjung aru..kalau x silap 8 orang kami sumbat dalam kereta Myvi Zul..sorry zul hehe..tak lupa juga kepada Joko yang selalu membantu, terima kasih kerana selalu post di group kita sebagai wakil ku hehe..minta maaf ya Jok, aku kadang2 mengencang bila ko bertanya pasal study..aku memang cam tu kadang hehe sorry. Kepada Heljony, thank u juga..selalu kami Tanya dan minta tolong kau biarpun aku x banyak bertanya hehe. Tidak lupa juga kepada Sashrieq..thanks banyak tolong dalam hal2 yang melibatkan HEA dan HEP serta info2 yang berguna hehe. Tak lupa juga kepada kawan2 classmate dan coursemate ku..Yan, Fel, Ari, Sakinah thanks biarpun tak tau pa kmu tolong aku hehe… Imelda, sofia, cornelia, farah..carol,emma,hazirah,liyana,filza…mayanti,Ino, zarenny, shakila,merilyn, nora, fatin..thanks guys…ella, Jaja , mima terima kasih..dan semua lah yang membantu..


part 1-selepas menang tempat ke-2 kawad



part 2-jalan2 di tanjung aru..kanak2 riang

Aku masih ingat lagi time di simpang mengayau, perkhemahan JPA..temankn diorg si emma p toilet..diorang memang penakut..anjing pun nak takut hehe…time ke kundasang ngan diorang shah, cornelia, sofia dan Imelda..tak sangka aku drive ke kundasang..klau mama ku tau mampus aku hehe..masih segar lagi di kepala ku time group dengan diorang…macam2 kerenah diorang smua tak nak mengalah ishk3…dalam class masih lagi aku ingat si nora yang selalu melawak bila dah nak pulang…si carol yang selalu di ejek pasal mandi..paling aku ingat time duduk sebelah nora class AIS part 4..tension jg sebelah dia, banyak betul dia tanya sampai tak siap keja ku..hehe pastu ada lagi si merilyn yang x pandai diam tambah aku tension…tak lupa juga time kuar ngan diorang si may,mima, zarenny, jaja, ino pergi perdana park di tanjung aru melihat air pancut berirama..best hehe. Si Mima yang selalu lewat pun masih segar di kepala…jgn marah mima hehe


time part 2 juga...kami lah yang kerjakan kereta Myvi Zul hehe


selepas kejohanan olahraga antara program..hanib pun ada

Jutaan terima kasih juga kepada kawan2 yang lain; Ramli, Fariz, Afiq, Hafiz, Juliano,Harry, Afif, Hanib…ingat lagi orang yang selalu di buli Hafiz, kami gelarnya Aji hehe..si Afiq pun tak terlupa selalu juga di buli..thanks kamu dua..tak lupa juga Syafiq, Mahadir, Helmi…time part 1 aku lah balik2 paitung bilik korang hehe…Hanib yang selalu kami suruh2..sorry Nib…kenangan yang selalu diingat ialah time pergi ke tanah kecil, Labuan hehe..memang best dan awesome lah time tu..ada masa kita jalan2 lagi ya…


di feri on the way ke Labuan....takkan di lupa nie


part 3-time camping di simpang mengayau....grrrrrrrr


Terima kasih juga kepada rakan2 Peers…Muleq, Ghazali, Kak Med, Kak Ija, Aan, Irwan dan yang lain2…rakan2 yang lain juga; Xing Xing, Suryani, Izzati, Zulaikah dan yang seangkatan… Jutaan terima kasih juga kepada para pensyarah..Sir Marius, Mdm Betsy, Mdm azlina, Mdm Dayang, Sir Cyril dan lain2..thanks. Tanpa kamu ilmu kami tak berkat


rakan2 DIA time camping...


hitam itu bergaya...:)


nie plak time paitung di bilik Joko masa part 4.....huru hara biliknya kami kerjakan


time bergambar sekelas..sadre ada juga menyibuk bha


part 5- time class LAW...pura2 rajin ja diorg nie


part 6-selepas kursus kaunseling...yan punya gaya jugalah menang


sarie minta nie gambar ya...cantik ko edit.Peace


Kesimpulannya, terima kasih semua atas pertolongan kalian sama ada langsung mahupun tidak langsung..semoga ilmu yang kita perolehi berguna dan bermanfaat kepada kita, keluarga, agama dan Negara. Sekiranya ada tersilap kata, saya minta maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki. Segala kesalahan anda telah saya maafkan…J

SYUKRAN..ARIGATO..SALAMAT…

Tuesday, May 24, 2011

Aku Jatuh Cinta

As Salam semua^_^ Baru ja menghabiskan satu buku yang sungguh best dan penuh info tentang cinta hehe. Buku itu berjudul YA ALLAH, AKU JATUH CINTA hasil karya BURHAN SODIQ. Buku ini bercerita tentang cinta tanpa diselubungi dosa berdasarkan Al-Quran dan Sunnah dalam agama Islam. Kepada rakan-rakan muslim, bacalah buku ini anda takkan rugi. Sebenarnya buku ini adik aku yang beli hehe tahnks to my sister.


nie lah muka depan buku tersebut



Buku bertajuk ‘Ya Allah, Aku Jatuh Cinta’ ini memberi bacaan alternatif kepada para remaja tentang perbahasan yang paling disukai manusia, iaitu cinta agar cinta tidak disalahfaham menjadi medan menebar pesona dan membuat dosa. Semoga para remaja mampu melihat cinta secara lebih bermatlamat serta tidak tersilap langkah dalam menilai erti cinta.

Terdapat beberapa intipati yang anda boleh dapati dalam buku ini seperti :
- Peringkat-peringkat cinta dalam Islam iaitu tatayyum, ‘isyk, Syauq, ‘ithf dan intifa’

Cinta dari sudut Psikologi – cinta kerana nafsu, cinta pragmatis dan cinta altruistik.
- Kenali hormon-hormon jatuh cinta – Pheromones, Oxytocin, Vasopressin, Dopamine, Neuropinephrine
- Menjawab persoalan yang selalu diutarakan, “Bolehkah saya jatuh cinta?” menurut perspektif Islam.

Teguklah madu-madu cinta dengan berlandaskan syariat Islam. Jadikanlah hati-hati yang diselubungi cinta indah di dada tanpa mengurakan rasa cinta pada-Mu ya Rabbi…

Ayat yang paling saya suka dalam buku nie ialah= CINTA IBARAT KUPU-KUPU, SEMAKIN KITA MENGHAMPIRI, SEMAKIN IA MENGHINDARI, TAPI KALAU DIBIARKAN IA TERBANG, IA AKAN MENGHAMPIRIMU DI SAAT YANG TAK TERDUGA

SELAMAT MEMBACA

Monday, May 23, 2011

Football

As Salam^_^

Entry kali nie nak bercerita tentang bola sepak. Tentu anda tahu Manchester United (MU) kan? MU telah menjuarai English Premier League (EPL) untuk musim 2010/2011. Tahniah buat MU. Sebenarnya aku tak minat langsung MU nie, aku minat pencabar terdekat MU iaitu Chelsea yang mendapat tempat ke-2 EPL musim 2010/2011. Sabar ja lah.huhu. For your info, MU telah memecahkan rekod Liverpool yang memenangi EPL sebanyak 17 kali sebelum nie iaitu sebanyak 18 kali. Tahniah sekali lagi untuk MU. Tapi, team yang paling aku minat ialah Barcelona hehe. Tak lama lagi MU akan berentap dengan Barcelona untuk merebut Champions League. Barcelona merupakan juara Spain First Division League musim 2010/2011 yang telah meninggalkan Real Madrid sebanyak 4 mata. Tahniah Messi hehe. Cristiano Ronaldo telah memecahkan rekod Laliga dengan menjaringkan 40 gol musim ini..tahniah Ronaldo. Tak sia-sia ko jadi pemain termahal dunia.

Sementara itu, Serie A (Liga Italy) telah di juarai oleh AC Milan untuk musim 2010/2011. Tahniah AC Milan. Tempat ke2 plak Inter Milan, kemudian Napoli. Liga France plak di menangi Lille dan Bunde League di juarai oleh Borrussia Dortmund.

Cristiano Ronaldo, 40 gol LaLiga


Wayne Rooney, selepas menjaring


Fernando Torres, Chelsea


Lionel Messi, pemain no. 1 dunia

Saturday, May 21, 2011

2

Buat pertama kalinya dalam hidupku, aku telah menonton 2 wayang dalam satu hari...first time oh hahaha...panas juga punggung duduk lama-lama nie. Pada 20 May, iaitu semalam, saya, Zul, Sofia dan Shahari telah ke 1 Borneo untuk melihat wayang hehe. Actually, dah lama dah perancangan nie nak kuar tengok ramai-ramai, tapi akhirnya hanya kami berempat sahaja yang mampu huhu. Wayang yang kami tengok offcourse lah lakonan Jonny Deep, PIRATES OF THE CARRIBEAN SEA.

Cerita Jack Sparrow kali nie tentang telaga awet muda yang dapat memanjangkan hayat sesiapa yang meminumnya. Jack Sparrow telah di paksa oleh Angelica anak kepada Blackbeard, Edward Teach untuk menjadi petunjuk ke telaga awet muda tersebut. Siapa yang dapat minum air telaga itu? Pergilah tengok sendiri hehe. Apa yang paling menarik ialah kehadiran mermaid dalam citer nie..CGI filem nie memang menarik terutama mermaidnya.


nie lah watak-watak utama PIRATES OF THE CARRIBEAN SEA ON STRANGER TIDES, dari kiri Kapten Barbossa, Kapten Jack Sparrow, Angelica and Blackbeard


Filem ke-2 yang kami tengok ialah NUR KASIH THE MOVIE. Movie ini ialah kesinambungan citer drama Nurkasih. Sesiapa yang dah tengok dramanya, rugi kalau tak tengok citer nie sebab citer nie adalah penutup untuk karya agung Mira Mustafa. Dalam citer nie, Adam dan Nur Aminah terus menerus dilanda ujian daripada Allah SWT. Pertama, Nur Aminah keguguran, lepas tu, Adam hilang dan akhirnya Adam sakit tinggal beberapa bulan lagi nak meninggal. Abang Adam, Aidil pun turut dilanda ujian iaitu kematian isteri kesayangannya. Berjayakah mereka mengharungi segala ujian yang melanda? Anda saksikanlah sendiri. Watak yang paling saya minat ialah Aidil, lakonan Fizz Fairuz sebab namaku pun Aydil hehe.


Adam, Nur Aminah dan Aidil

SELAMAT MENONTON^_^

Thursday, May 19, 2011

DIA UiTM SABAH BATCH JULY 2008

Hi! ^_^

Entry yang lepas bercerita tentang BBQ kami dan entry yang dulu coretan tentang rakan coursemate ku, kali ini nak cerita tentang coursemate ku lagi hehe. Kali ini nak berkongsi tentang group kami di facebook. Group itu di beri nama DIA UiTM SABAH BATCH JULY 2008. Sesiapa yang batch group nie akan di add dengan tangan yang terbuka walaupun sekarang dia tak study bersama-sama. Kalau dia tak ada kaitan, takkan di layan haha.

Orang yang membuat group nie ialah Joko..thanks Jok. Tujuan group nie ialah untuk menyebarkan maklumat jika class cancel or postponed. Memandangkan most of my classmate has facebook, alternative untuk membuat group nie memang sesuai dan kena pada tempatnya. Akhirnya, tiap malam banyaklah info yang telah disebarkan memalui group nie. Class rep tak mampu nak mesej kawan-kawannya yang lain walaupun di bantu oleh classmatenya, Fiza..kesian class rep hehe.

Now, class dah abis..info pun dah tak ada. Akhirnya group nie menjadi tempat untuk melepaskan rindu (kan zul?), gossip, gambar-gambar hot dan segala macam yang nostalgic. Selepas berakhirnya Finishing School, members dalam group nie telah post macam-macam. Paling banyak post meminta maaf hehe…tak pa..kami semua memaafkan each other. MAAF kamu di terima (kan Sofia?). Di bawah ada beberapa post mereka hehe...


hawa dan sofia...


ini plak nadhira...panjangnya


sapa panjang ya???


heljony pun mau...


aydil juga...


shah pun ada..


Ramai lagi yang post macam-macam..post paling panjang setakat nie rasanya Fiza atau Nadhira..hmmm. Post paling famous ialah post Shakila, 130 ++ orang comment..Tahniah Kilut. Orang paling banyak post rasanya Zul, tiap hari lebih dari 3 postnya kan zul hahaha...
Apa-apa pun, group nie akan menjadi penghibur time buka facebook...semoga group nie sentiasa active..SEMOGALAH.

Monday, May 16, 2011

A DAY TO REMEMBER

Hi everyone! Entry yang lepas berkisarkan kawan-kawan classmate ku yang sangat lucu, baik, periang dan macam-macam lagi. Sebenarnya, aku telah terlupa seseorang pada entry yang lalu..hehe Kawan ku bernama Ella. Bukan penyanyi famous tu, bukan pelakon, bukan sapa-sapa tapi classmateku. Dia nie seorang yang sentiasa bersikap serius, sometimes kurang bercakap, tetapi dia seorang yang baik dan penyayang. Memandangkan entry yang lepas aku terlupakan anda, entry kali ini aku bercerita mengenai mu panjang-panjang hehe (Kalau Ella bacalah). Actually, dulu dia nie senior di sekolah menengah (sebab tu lah macam pernah lihat time first jumpa). Sekarang dah jadi coursemateku selama 3 tahun. Selalu juga aku bergurau ngan dia nie, sometimes responnya ok, dia gelak tapi adakala tak ada respon, paling-paling kena jelingan tajam nya…Dia nie kalau menjeling memang kejam, semua orang takut kan Ella hehe..Thanks Ella for everything and teringin nak makan nasi lemak mu hehe…

nie lah Ella..cantik kan hehe


Ok, hal Ella dah selesai..This time nak berkongsi tentang BBQ kami hehe. Rasanya masih belum terlambat untuk saya berkongsi dengan anda. Buat julung-julung kalinya kami (semua lelaki excluding sashrieq) telah menjadi penganjur dan pengelola BBQ DIA yang berlangsung pada 2 May 2011 yang lalu bertempat Tanjung Aru Beach. Memang penat tau jadi penganjur nie bertungkus lumus kami terutama si zul, thank you zul…macam-macam kerja kami buat, perap ayam, beli makanan dan etc. Harapan kami Cuma satu ja, semoga diorang semua dapat datang. Akhirnya, mereka semua datang kecuali 2 orang tu, si Merilyn dan Imelda disebabkan ada sebab2 yang tertentu. Yang penting ramai yang datang biarpun ada yang lambat (kan shah).


gambar nie time kami bermain game guna..ntah lah apa namanya tu...ringan juga zul haha


Tak banyak activity yang kami lakukan sebab tak tau nak main game apa hehe…si Heljony tak ada idea (yakah hehe). Perkara yang selalu di lakukan time tu, bergambar..semuanya terlalu asyik bergambar terutama si Mima, Ain dan Fatin. Bergambar ja kerja diorang. Yang lain ada juga bergambar tapi tak sebanyak mereka. Ada juga yang suka jadi monyet time tu, diorang panjat pokok..si Mayanti, Ino, Hawa dan siapa lagi ya??? Ada yang makan ja kerja dia terutama si sakinah, sofia, Yan hehe (gurau ja lah). Si joko dan Sarie kali makan banyak hehehe.

Moment yang akan di ingat selalu ialah sesi luahan hati. Semua mereka dah meminta maaf time tu sama ada pernah atau tak menyakitkan hati antara satu sama lain. Mereka semua bermaaf maafan. Aku pun juga hehe. Si Nora juga lah yang menang time tu, dia menangis, ketawa dan berlawak dalam satu masa (ajar bha aku Nora).

tu si Jojo...gaya apa lah dia buat tu..aku pun tak tau


nie lah mereka yang panjat pokok tu...si Ino tak masuklah(rupanya Zarini hehe)

Finally, nak ucapkan berjuta terima kasih kepada kawan2 kerana sudi datang time tu untuk memeriahkan majlis, tak kisah lah anda lambat dan balik awal, yang penting korang ada. Tidak lupa juga kepada Lydia, thank you so much kerana sudi datang dan menjadi tukang panggang kami masa tu tanpamu tak kenyanglah kami hehe…thanks juga kepada Yan dan Sakinah kerana menyumbangkan makanan..sedap jelimu Kino..kek tu memang cantik dan sedap Yan. Jojo dan Sadre menjadi penglipur lara kami, thanks..tak lupa juga kepada tuan punya guitar, Hazirah, thanks. Semoga tarikh ini menjadi titik permulaan persahabatan kita selamanya. FRIENDS FOREVER. ^_^

kek yang di sumbangkan oleh Yan..sedap dan cantik..thanks Yan


nie lah Lydia..pemanggang sayap kami yang hebat hehe


Sashrieq biarpun lambat datang banyak juga dia ambil gambar


si Sakinah mesej ja keja dia...sapa tu kino?? si nenek tu tak kenyang-kenyang


gambar lucu korang...haha mayanti paling lucu


DIA AC110

Friday, May 6, 2011

NUKILAN BUAT ANDA

Hi everyone! Dah lama x update blogku hehe...rindu nak buat entry baru...sebelum ni aku busy macam-macam, final exam ku baru ja berlalu 30 April 2011 yang lalu dan selepas tu aku ada program Finishing school yang berlangsung dari 3 - 5 May 2011..hari ni ja aku ada masa nak buat entry baru hehe...

Entry kali ini aku nukilkan khas buat rakan-rakan coursemate and classmate ku. Dah 3 tahun kami semua study sama-sama dari July 2008 until today. Banyak dah kenangan manis dan pahit kami bersama. Dulu kami ada 2 group dan time part 4 kami di satukan menjadi 1 group, dulu kami ada 9 orang lelaki dan sekarang tinggal 7 sahaja, dan perempuan berkurang 3 orang. Now, kami semua seramai 33 orang sahaja. Biarpun ramai, kami dapat kenal each other dengan rapat. Ok, masa untuk bercerita dan memperkenalkan rakan-rakan coursemate ku hehehe.

orang pertama yang aku nak cerita (gambar di atas nie) bernama cornelia. Aku gelar dia si nenek. Aku pun x tau kenapa aku panggil dia nenek hehe. Jangan marah nenek. Dia nie seorang yang garang, kuat marah..balik-balik mengencang. Siapa x biasa kena marah2 pasti terasa haha macam si sadre kan sad haha..men2 ja..Gaya si nenek nie memang cam tu..kan nenek hehe. Sebenarnya dia seorang yang baik dan lembut.

next, gambar di atas nie si Carol..pandai berbahasa cina, english dan malay..ada lagikah carol?? Dia nie baik dan comel kan carol hehe..aku gelarnya auntie hehe aku pn x tau kenapa..kenapa ya carol? Aku selalu kacau dia time di class.."ko x mandi kah carol?" haha Itulah ayat yang selalu dia dengar dari aku hihi..sorry carol semua tu just kidding...

seterusnya, NurAriffah..gadis berbaju putih di atas nie hehe...nama di facebook nya ari pegy,kalau nak add, add lah hehe..baru-baru nie kami gelarnya lady gaga sbab fashion barunya macam lady gaga kan zul??hehe jangan marah ari, men2 ja..kami panggil dia Ari si poker face dan sentiasa blurr...dia nie biarpun nampak garang tapi baik hati dan lucu..tidak lupa juga selalu ketawa biarpun tak lucu lawak kami...

kali ini, nak citer pasal lelaki plak...yang tu heljony namanya. Satu-satunya kawan lelaki ku yang pendek dan macam budak2 hehe..men2 ja..Dia nie pandai dalam akaun..selalu menjadi guru kami pasal akaun. Mungkin dia di lahirkan menjadi seorang auditor, kata mdm betsy...ada lagi, are you lost, where's your mom hahaha..dia pun seorang yang baik dan suka menolong..thanks el

si comel di atas nie bernama emma sofia..bakal NC nie..hehe. Seorang yang pendiam dan pemalu(yakah???) sangat pandai..umurnya muda setahun dari kami. Saiznya offcourselah kecik hehe...Baik, peramah dan kadang-kadang lucu...selalu di gosipkan dengan zul. Biarpun marah tapi dia suka hahaha kan emma..kadang-kadang ak panggil dia si makcik...

yang nie plak Khairunisa Faten(betulkah aku eja)...dia nie pn baik dan sentiasa banyak idea bila grouping ngan dia..Dia paling suka bergambar sendiri..kalau tengok blognya, banyak tu gambarnya sendiri kan fatin hehe...x pa lah yg penting dia bahagia..

gadis bercermin mata hitam nie bernama Farrahin Diba...seorang yang pemalu dan x suka banyak cakap...tanya 1 dia akan jawab 1 kan farah hehe...dia pn seorang yang baik hati..kalau aku lihat rupanya ada iras2 ana raffali(yakah??) hehe gurau ja farah

hah..yang nie plak Hawa Ahmad..budak Tawau dan BF nya pn budak Tawau kan hehe...Dia nie budak yang pandai..every sem dekan..Dia pn baik dan cantik lagi kan shahari hehe...

yang senyum-senyum nie bernama Hazirah...budak KB..Dia pn seorang yang baik dan lucu...kalau bab2 berlakon, dia lah pemenangnya..pandai sangat berlakon kan kawan2...men guitar pn dia pandai...selalu bertrip macam yuna hahaha

gambar di atas nie ialah Imelda...Dia nie pn budak pandai dalam class...x payah baca buku pn dia tahu dah...sambil melukis dia dapat tangkap apa yang lecturer ajar di depan..hebat ohh..Baik hati dan seorang yang mesra...selalu ketawa biarpun x lucu

Nur Liyana...nama panggilan Ino..langsung x sama ngan nama realnya. Aku selalu ejek nya gemuk hahaha jangan maraj Ino...Dulu aku panggil dia Jabulani..sebab dia gendut hahaha...mudah2 pas nie kurus lah ko ya..haha Dia nie pn baik, pandai, peramah...yang paling penting dia nie kuat dan tegap haha

lelaki ke-2, nama sebenar:Mohd Fakhruddin..kami panggil dia Joko..sebab dia kata dia ada keturunan jawa. Facebooknya bernama joko juga. Dia nie pun seorang baik, rajin, dan ganas...aku selalu jadi mangsa bulinya huhu..memanglah aku selalu kacau dia..best bha usik dia..dia kan seorang yang emotional hehe kan jok???

muka gembira nie si Jojo namanya..real namenya Alyssa. Dia nie seorang baik, caring, dan sometimes macam garang hehe..best juga kenakan dia nie hehe...

gambar paling lawa nie si Liyana..seorang yang periang dan sentiasa bising haha..tapi kalau dia lapar pasti dia diam hehe...kalau bergosip ngan dia memang best..x da tapis2 nie bha haha

hah..yang nie plak Mayanti...gelarannya si Itik hehe sebab suaranya macam itik(gurau ja). Dia nie pn bakal NC..maklumlah budak pandai. Seorang yang baik, periang dan sentiasa ketawa..ada lagi paling kuat mengolok orang hahaha..berubah lah mayanti

yang muka pelik nie..Merelyn namanya. Budak Keningau x suka minum air watercooler...seorang yang baik, matang dan selalu marah2 hahaha. Dia nie pn pandai dan suka berlawak(ykh???). Paling penting dia pandai cakap tagalog dan bahasa ponda hahaha Habuuuttt

lelaki macho nie bernama Sashrieq...lelaki paling sasa dan ideal dalam class...kalau jadi model nie boleh pergi jauh nie..tapi sayang....dia nie lembut sikit kan shah????hehe achhhhggg..shah berubahlah...seorang yang baik dan good leadership...

yang pegang botol nie adalah Amimah. Selalu ja lambat pergi class..kalau dia awal memang pelik lah tu kan mima??? Dia nie seorang yang lucu, periang dan emosi sikit...aku pernah buat dia nangis..sorry mima

nie plak Nurain...ada kamera canggih..ain mana gambar hehehe...seorang yang baik, periang dan mesra...biarpun kami x sma class tapi kami tetap mesra...

yang muka x cukup tido nie, Zulhilmi..panggil zul je...dialah Bapa segala gosip dalam class hahaha..tanya ja dia, dia pasti tau apa yang berlaku...best juga kenakan dia nie kan kawan2 hihi. Seorang yang baik dan rajin..dia lah yang selalu hantar kami ke class dari part 1 smpai sekarang..thank you zul...

gambar pelik nie kepunyaan Nora..seorang yang baik, lucu dan spontan...selalu ja buat lawak spontan..dia nie memang luculah..Paling lucu time BBQ, dia nangis, ketawa dan buat lawak dalam sau masa..hebat kan..dia seorang ja mampu buat gitu...nora, mana zirafah????hehe

gambar yang macam rajin sangat tu Filza...kami gelarnya Datin dari part 1 sampai sekarang melekat nama Datin tu ngan dia..sorry filza. Tapi dia x kisah dipanggil datin malahan suka lagi..kan datin hehe semoga dia betul2 menjadi datin suatu hari nanti hehe

yang nie plak, Felicia J Sinagoh..seorang yang pandai dan ganas. Siapa x biasa dengan gayanya dan suaranya yang kuat pasti takut hahaha kan felicia..dia nie berkawan baik dengan ari pegy dan izyana...maktab hehe

yang nie plak Nur Afieza..panggilannya Jaja..paling obses dengan citer korea. Semua kawan2 nya abis di ajak melihat drama2 korea termasuk lelaki, terutamanya c zul dan shahari. Baik, peramah dan rajin..dialah yang selalu send mesej2 penting kepada rakan2 yang lain..thanks jaja

bertudung putih tu Sakinah namanya..dia nie pun baik, peramah dan suka ketawa...lucu suaranya ketika ketawa hehehe..banyak nama panggilannya, kino,kina kakak basmi,kaka pm kan kan kan kan

lelaki nie bernama Shahari...Baik hati, peramah dan kadang2 lucu. Selalu aku kenakan dia dengan si joko hehe..Dia x suka memukul..paling2 merajuk ja hehe kan shahari. Apa-apa pun thanks sebab tumpangkan aku ke mana sahaja

gambar pelik nie si ayam serama..eh, salah...Zarenny namanya. Boyfriend budak semenanjung nie hehe...rasanya dialah pompuan paling pendek dalam class(yakah???)...dia nie pun baik, peramah dan lucu..selalu bergosip ngan dia dan meluahkan perasaan ngan dia kan nini...shhhh jgn bgtau siapa2 ya rahsia kita hehe

gadis paling beauty dalam class kami nie lah dia...Nadhira namanya tapi dah berpunya huhu...haha gurau ja..seorang yang pendiam macam farah..tanya 1 jwb 1..tapi kalau di facebook keluar belangnya kan Ira hehe

mck sorang nie bernama Sofia Adela...baik, pandai dan garang hehe..kalau bergosip ngan dia pun best kan zul hihi..pandai english, ckp cina dan melayu..ada lagi??? best grouping ngan dia..sebab rajin hehe aku pn jadi rajin lah

gaya mamacm model nie Shakila namanya...baik, lucu dan peramah...x lucu pn dia ketawa kan kilut..nama panggilannya Kilut hehe...best bergurau dengan dia sebab dia x pandai marah...klau kita jumpa aku olok lagi ko ya hehe

merenung jauh nie Sadre, budak sandakan...baik, lucu dan panas baran...kalau main futsal pasti mengencang kan sad hehe...best juga kenakan dia nie..sad 4 bulan cuti nie aku akan menjadi sasa tunggu ya hahaha

finally, this is Izyana..panggilan nya Yan...cantik dan manis orangnya hehe...seorang baik, peramah dan periang...selalu ja blurr dan delayed..apa2 citer pasti dia paling lambat faham hehe


Semua dah aku citer tentang korang...apa2 pun thanks guys...gembira dan bersyukur berkenalan dengan kamu semua...BYE BYE semua..panjang umur jumpa lagi^_^
Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget