Friday, April 8, 2011

CHENDOL-CHENDOLAN TRADER

Salam 1 Malaysia semua...akhirnya presentation ku dah berakhir untuk semester nie..lega rasanya walaupun tak sebagus yang di harapkan. Pada hari selasa yang lalu, aku dan rakan-rakan telah membentangkan case study kami tentang audit dan taxation. Pada hari khamis yang lalu pula, kami dengan jayanya telah membentangkan business proposal kami untuk subjek ETR300. Semalaman kami tak tidur untuk menyiapkan kerja kami.

For your info, business proposal kami bernama CHENDOL-CHENDOLAN TRADER...hehe lucukan. Main business kami ialah menjual cendol secara bergerak macam jual ais krim tu...untuk menyempurnakan lagi proposal kami nie, aku dan rakan-rakan telah membeli bahan-bahan membuat cendol dan belajar membuat cendol. Cendol kami bukan cendol yang biasa tapi luar biasa...macam-macam jenis cendol kami buat...


nie lah logo firm kami...


bahan-bahan membuat cendol


zul dan sadre...


sadre dengan gaya seriusnya memotong pisang...ada bakat juga sadre nie


tu plak si hafiz..selalu ja menyibuk...jgn marah fiz


baju putih tu c joko...dia tengah menisar ais batu...


kisar lagi jok


nie lah group ETR ku....bos besar kami x da dalam nie...sorry sarie


cendol buah nangka...sedap


cendol nie lagi sedap...cendol ais krim bercampur pisang....


nie cendol si sadre...smarties cendol....sedap juga rasanya


zul dan cendolnya


aydil dan cendolnya juga


nie cendol terakhir kami buat...cendol milo...boleh tahan juga rasanya


Minta maaf banyak-banyak kepada bos kami, sarie kerana terlupa membawanya membuat cendol bersama kami..kalau ko nak sarie, pegi rumah zul..ada lagi bahan-bahan nya di sana hehe. Thanks a lot to zul kerana membenarkan kami membuat onar di rumahnya hihi. Dan kepada kawan-kawan...GOOD JOB.^_^

Monday, April 4, 2011

ROSE GARDEN


Entry kali nie nak cerita tentang Rose Garden yang telah aku lawati pada 12 march yang lalu bersama-sama dengan Mohd Sashrieq, Sofia, Cornelia dan Imelda. Tujuan utama kami ke sana adalah untuk melihat bunga ros dan bertanya tentang bunga ros lebih lanjut. Untuk apa? untuk subjek ETR kami. Sebenarnya aku bukan lah satu group dengan mereka. Aku just jadi penyibuk ja..hehehe


nie bunga ros putih..first time aku nampak nie


nie ros juga...ros ungu kali


nie bukan ros..entah bunga apa nie


terlupa ambil gambar diorang...belakang sekali tu imelda, sebelah kanan tu sashrieq, yg hujung sana sofia


apa nie????


yang nie aku tau..bunga raya..besar oo


imelda dan sofia...





sebelum masuk ke ros garden...ini lah yang akan dilalui dahulu


labi-labi dalam kolam


semasa berada di sana hujan turun...berkabus


nie lah imelda dan sofia


singgah makan strawbery



Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget